Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

FORUM: Ιψενικός «γάμος» διασήμων («ορθόδοξου» με παπικό)!

Ιψενικός «γάμος» διασήμων («ορθόδοξου» με παπικό)!

7 Δεκ. 06


«Κωνσταντινούπολη (AsiaNews) - ο Βενέδικτος και Βαρθολομαίος, εξετάζουν τη δυνατότητα να «ανοίξουν» μαζί τον επόμενο κύκλο των «επαφών» τους για να παρουσιάσουν την κοινή επιθυμία τους να ακολουθήσουν την πορεία της πλήρους («ολοκληρωμένης») κοινωνίας «να κοινωνούν» (σαν ομοτράπεζοι και όχι μόνο) από το ίδιο ποτήριο»). Σύμφωνα με τις πηγές από το οικουμενιστκό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, η νέα αυτή «επαφή» θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, στη Ραβένα (ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει) τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.»

Το ερώτημα τώρα που προκύπτει είναι «ποιος» από τους δυο θα κάνει τον παπα και «ποιος» την πάπισσα! ..Ώστε σε μια από τις (άγονες μέχρι στιγμής αυτές) «επαφές» τους, να προκύψει τελικά το «ποθούμενό» τους, η τερατογέννηση δηλαδή του Αντίχριστου: της νέας ψευτοένωσης και υποταγής της Αλήθειας στο ψέμα, της Ορθοδοξίας στον παπισμό..

Ανεξάρτητα πάντως από τη «νύφη» και τον «γαμπρό», φαίνεται να «ελίσσεται» ο Χριστόδουλος (της γνωστής ομοφυλοφιλικής εκκλησίας της Ελλάδος, του Παντελεήμονα κ.λπ.). Τι ρόλο να παίζει άραγε αυτός; Αυτόν του βιάγκρα μήπως (τρομάρα του), προς βοήθεια του γηραιού γαμπρού; Ή μήπως το ρόλο αυτού που βαστάει «φανάρι», αλλά και του κουμπάρου που θα βαφτίσει τελικά και τον «προσδοκώμενό» τους να γεννηθεί από αυτούς, από την αισχρή τους αυτή μίξη (με την μέθοδο των τριών, του Ίψεν), Αντίχριστο;

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Εδώ «πάπας», εκεί «παπάς», και τριγύρω 23... καρδινάλιοι!

Οι καρδινάλιοι με ύφος 23 καρδιναλίων (τόσοι ήταν) κοκκίνισαν το Βατικανό σε μια τελετή που έκανε εκεί ο πάπας των παπικών Βενέδικτος.

Μέσα στους κόκκινους και ένας μαύρος. Με την ίδια πόζα και αυτός (καρδιναλίου) τραβάει πόζες, απαθανατίζοντας την τελετή!

Τι γυρεύει αυτή η κότα στο παζάρι της πονηρής αλεπούς που λέγεται παπισμός;

Αν ξαναπώ ΟΥΣΤ, θα με μαλώσετε;

Εκτός και δεν είναι ορθόδοξος παπάς ο τύπος αυτός (σαν ορθόδοξο πάντως τον αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» σήμερα) αλλά ουνίτης. Παπικός δηλαδή μασκαρεμένος, της γνωστής Ουνίας, της απάτης του πάπα (των παπικών)!..

Άραγε το πρακτορείο REUTER από όπου είναι παρμένη η φωτογραφία, τι λέει για όλα αυτά;

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Σχόλια



Σχόλια στο θέμα:
ΠΑΥΛΟΣ: «Είναι αίρεση και όχι Εκκλησία ο Παπισμός. Διάβολος»
http://xairete.blogspot.com/2008/08/papikh-ekklhsia.html


ΠΑΥΛΟΣ (μητροπολίτης Κοζάνης): «Είναι αίρεση και όχι Εκκλησία ο Παπισμός. Διάβολος»

Δημοσίευση : 27 Νοεμβρίου 2007 (στο εξαφανισμένο μου μπλογκ "χαιρετίσματα")


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:
Εμείς είμαστε η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Ο Παπισμός είναι αίρεση. Δεν έχει ούτε Μυστήρια, ούτε εκκλησιολογία.
Αιώνες έχει να «επισκεφθεί» τη Ρώμη το Άγιο Πνεύμα!
Πριν από λίγους μήνες, στις 3/6/2007, έγινε στην πόλη της Κοζάνης η παρουσίαση ενός βιβλίου με τίτλο: «Εν ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν - πρόσκληση στους Πεντηκοστιανούς με ερμηνεία των πνευματικών χαρισμάτων», με συγγραφέα κάποιον αγιορείτη ιερομοναχό, ονόματι π. Αλέξιο Καρακαληνό, έναν αμερικανό που εγκατέλειψε τον Προτεσταντισμό και ασπάσθηκε την Ορθοδοξία. (Από τις εκδόσεις «Μακρυγιάννης», Ιπποκράτους 16, Κοζάνη, 2006)

Η σύναξη έγινε στον Ι. Ναό του Αγίου Νικάνορα. Την εκδήλωση έκλεισε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον Παπισμό.

Είπε μεταξύ άλλων, και τα εξής:
Εκατομμύρια είναι τα πετρώματα, το διαμάντι όμως είναι λίγο.
Ομοίως και μέσα στα μέταλλα ο χρυσός.
Στο Σύμβολο της Πίστεώς μας (διαβάζουμε): «..εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν».
Και έχουμε συνυφάνει αυτό το «Καθολικήν» με τον Παπισμό!!!.. Λένε «είναι η Καθολική εκκλησία». Είναι λάθος! Το πέρασε ο Πάπας και, δυστυχώς, μπήκε και μες στις καρδιές των ανθρώπων.
Εμείς είμαστε η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Εκείνη είναι η «των Λατίνων», η «του Πάπα». Απλώς (αυτοί) καπηλεύονται αυτό που είπα.
Διότι είναι μία «εκκλησία», αν μπορούμε να την πούμε (έτσι), αποστεωμένη από Μυστήρια, από εκκλησιολογία, κυρίως δε και πρωτίστως από το δόγμα. Αξίζει κανείς να μελετήσει τον μακαριστόν Γέροντα, τον πατέρα Ιουστίνο τον Πόποβιτς, τον μεγάλον αυτόν Δογματολόγο και θεολόγο Σέρβο. Εκεί, πολύ ωραία, παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια τον Πάπα και την αίρεσή του.
Εμείς θα μένουμε στην Πίστη μας.
Είδαμε την υστερία των καναλιών της πατρίδας μας, και δη των ιδιωτικών, για την κηδεία του Πάπα. Όλα αυτά είναι ύποπτα, είναι διάβολος μέσα!
Δεν υπάρχει Άγιο Πνεύμα στον Παπισμό.


(Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος (κατά κόσμο Παναγιώτης Παπαλεξίου) γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1942. Είναι πτυχιούχος της Νομικής και Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1971, Πρεσβύτερος το 1973 και Αρχιμανδρίτης το 1978. Υπηρέτησε στην Ι. Μ. Πεντέλης ως Σύμβουλος και Οικονόμος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ως ιεροκήρυκας στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ως ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας-Ενορίας της Αστόρια, Νέας Υόρκης. Από το 2001 υπηρέτησε ως Συνοδικός Γραμματέας σε διάφορες επιτροπές. Εξελέγη Μητροπολίτης στις 26 Απριλίου 2004.)

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
(Επιστολογράφος - Blogger)
Ξάνθου 66 -16777- Ελληνικό.
Τηλέφωνο: 698 2331071

1. ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΜΑΤΑ
http://ymnoiasmata.blogspot.com/
2. Καλόγερος Παΐσιος
http://kalogeropaisios.blogspot.com/
3. Λείψανα
http://leipsana.blogspot.com/
4. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
http://p-michalopoulos.blogspot.com/
5. Άγιο Φως
http://agiofos.blogspot.com/
6. Αγιογραφίες
http://agiograffiti.blogspot.com/
7. ΧΑΙΡΕΤΕ
http://xairete.blogspot.com/
8. ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
http://islamikathemata.blogspot.com/

9. Στολές Δεσποτικές
http://stolesdespotikes.blogspot.com/
10. Αγία Γραφή
http://agiografika.blogspot.com/
11. Χιουμοριστικά
http://humoristica.blogspot.com/
12. ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
http://ecclesiasthemata.blogspot.com/
13. IERONYMOS-B
http://ieronymosb.blogspot.com/
14. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
http://bartholomaios.blogspot.com/
15. Ρασοφόροι
http://rasoforoi.blogspot.com/
16. Παπική Εκκλησία
http://papismos.blogspot.com/
17. Άγιος Κορυδαλλού
http://agios-korydallou.blogspot.com/
18. Δεισιδαιμονίες
http://deisidaimonies.blogspot.com/
19. Δαρβινισμός
http://darwinismos.blogspot.com/
20. Νεο-Ειδωλολάτρες
http://idololatres.blogspot.com/

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Ανεξήγητος συμπεριφορά οικουμενιστών



ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΛΥΠΗΡΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ

Εις την εποχήν μας ενώ ο Παπισμός καταρρέει και τον εγκαταλείπουν και αποδοκιμάζουν χιλιάδες όχι μόνον απλοί πιστοί αλλά και διακεκριμένα στελέχη, έρχονται οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και λοιποί φιλενωτικοί επίσκοποι να στηρίξουν τον καταρρέοντα παπισμόν, να συνταυτισθούν μαζί του και να φθάσουν μέχρι του σημείου να ομιλούν ότι είναι αδελφή εκκλησία και ότι δεν είναι αιρετικοί οι παπικοί.
Λυπηρόν κατάντημα, διότι οι φύσει φύλακες της αμωμήτου πίστεως και προστάται του λογικού ποιμνίου από καλοί ποιμένες έγιναν κακοί, και φρονούν και κηρύττουν ενάντια με την πίστιν και παράδοσιν της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ως και των πιστών εκφραστών Της θεοφόρων Αγίων Πατέρων. Έφθασαν, δυστυχώς, οι περισσότεροι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας να αναγνωρίζουν ως σπουδαίον τον ενσαρκωτήν της αιρέσεως πάπαν.
Και όχι μόνον δεν καταβάλλουν προσπάθεια δια να επιστρέψουν οι αιρετικοί στην Ορθοδοξίαν, αλλά επευλογούν την αίρεσιν, αγωνιζόμενοι να πείσουν τους ορθοδόξους πιστούς, ότι οι αιρετικοί παπικοί και προτεστάντες δεν είναι πεπλανημένοι! Όσοι δε από τους ορθοδόξους πιστούς χριστιανούς, καλώς πράττοντες, δεν αποδέχονται τις αντορθόδοξες αυτές ενέργειες, αντί να επαινεθούν δια την εμμονήν των εις την πίστιν των Πατέρων τους, διώκονται σκληρώς.
Οποία κατάπτωσις και διαστροφή! Φιλενωτικοί εκκλησιαστικοί και θεολογικοί κύκλοι μάς οδηγούν σε νέα ψευδοένωσι, σε μεγάλον πειρασμόν και σε σχίσματα. Όπως δείχνουν τα πράγματα συντελείται σταδιακή σε βάθος και έκτασι προδοσία της πίστεως, και αρκετοί από τους τεταγμένους να προστατεύσουν την Εκκλησίαν και το ποίμνιον τηρούν σιωπή ιχθύος και ασχολούνται, κατά το πλείστον, εις ανασυγκρότησιν κτιρίων και έτσι έμμεσα γίνονται συνεργάται με όσους επιβουλεύονται την Ορθόδοξον πίστιν.
Θα ευρεθούμε, δυστυχώς, προ τετελεσμένων γεγονότων. Την ψευδοένωσι φαίνεται πως την έχουν ήδη προαποφασίσει σε μυστικές συμφωνίες και την προοθούν με δόσεις, όπως με τις κοινές προσευχές ορθοδόξων μετά δυτικών και άλλες κενοφανείς και παράδοξες αδικαιολόγητες επινοήσεις.
Το απόρθητον φρούριον της Ορθοδοξίας εις τας ημέρας μας κινδυνεύει περισσότερον από ενίους πατριάρχας, αρχιεπισκόπους, επισκόπους, κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι εναυάγησαν περί την πίστιν και υπερμαχούν εις την κακήν αυτήν ένωσιν, εφ' όσον δεν γίνεται κατά Χριστόν και εν αληθεία.
Πότε επί τέλους σκέπτονται οι Επίσκοποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και τα προπύργια της Πίστεώς μας, τα Ιερά Μοναστήρια, να σημάνουν ιερόν συναγερμόν, αν όχι τώρα που νοθεύεται η ορθόδοξος πίστις των αγίων Πατέρων μας; Και ακούγονται και γράφονται αλλόκοτες θεωρίες, πως η παπική εκκλησία είναι αδελφή εκκλησία, ότι έχουν χάριν και άλλα βλάσφημα, ασεβή και εναντία των όσων πρεσβεύει η Εκκλησία μας η Ορθόδοξος;


Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Μπιλάλης γράφει επιτυχώς τα εξής σχετικώς:
Η αληθής ένωσις των Εκκλησιών δεν επιτυγχάνεται με την δουλικήν προσαρμογήν των ορθοδόξων προς τας λατινικάς καινοτομίας, αλλά με την επιστροφήν της σχισματικής και αιρετικής παπικής εκκλησίας εις τους κόλπους της «Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας», της οποίας οργανικήν και αδιάσπαστον συνέχειαν αποτελεί μόνη η Ορθόδοξος Ανατολική Καθολική Εκκλησία.

Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά
Ιερά Μονή Παντοκράτορος
57018 Μελισσοχώρι
Θεσσαλονίκης

Αυτό το κείμενο στα Αγγλικά:


Inexplicable behaviour of the ecumenists.


Ecumenism


In our time while Papism is collapsing, abandoned and disapproved by thousands, not only by its simple followers but also by prominent members, there come the representatives of the Ecumenical Patriarchate and the rest of the pro-union bishops ready to shore up the collapsing Papism, to stand by them to the point of calling her a sister Church and claim that the Papists are not heretics. It is a sad result, because the natural guardians of the unblemished faith and the protectors of the noetic flock from good shepherds became bad, and are of the opinion and preach against the faith and traditions of the Orthodox Church as well as of her faithful voices, the holy Godbearing Fathers.
Unfortunately, most of the Orthodox representatives have come to accept as important the heretic incarnate Pope. And not only they do not try to have the heretics return to Orthodoxy, but they praise the heresy and struggle to convince the Orthodox faithful that the heretic Papists and Protestants are not deceived. Those of the Orthodox Christians who rightly do not accept the anti-Orthodox acts, instead of being praised for their steadfastness of faith of their Fathers, they are severely persecuted. Thus the fall and perversion. Pro-union church members and theological circles, direct us towards a false union, to a great temptation and schisms. As the situation shows it is conducive to a gradual deepening and ever increasing betrayal of the Faith. Many of those who took the side to protect the Church and the flock, keep the silence of the fish and keep busy for the most part with the upkeep of the buildings and so become indirectly accomplices with those that impose on the Orthodox faith. We shall find ourselves unfortunately facing "de-facto" events. The false union it seems they have already decided by secret agreements and they advance it by doses, like the common prayers of the Orthodox with westerners and other innovative and strongly unsupportable fabrications.
The unbreachable fort of Orthodoxy in our times, is more in danger by particular patriarchs, archbishops, bishops, clerics and lay people, who are shipwrecked in faith and struggle hard for the evil union since it is not in accordance with Christ and the Truth. When do the Bishops of the Orthodox Church and the forefront forts of Faith, the Holy Monasteries, intend to sound the alarm if not now that the Orthodox faith of the Holy Fathers is being adulterated? Grotesque theories are being heard and published that the papist church is a sister church, that they have grace and other blasphemes, irreverent and contrary to what the Orthodox Church stands for. The blessed Archimandrite Spyridon Bilalis writes the following. The true union of the Churches cannot succeed though the forced adaptation of the Orthodox faithful to the Latin innovations, but by the return of the schismatic and heretic Papist Church to the bosom of the "One, Holy, Catholic and Apostolic Church", which only the Eastern Orthodox Catholic Church comprises the functional and uninterrupted continuity.

Inexplicable behaviour of the ecumenists.

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Αρχειακό υλικό: Ο Χριστόδουλος στο Βατικανό.


Τι προσδοκά ο Χριστόδουλος από την επίσκεψη του στο Βατικανό.

Το παρασκηνιακό «δούναι και λαβείν» Ρώμης και Αθήνας- Θα υπάρξουν αντιδράσεις από την Ιεραρχία;

Η ανακοίνωση της Διαρκούς «Ιεράς» Συνόδου για την επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Βατικανό στις 14 Δεκεμβρίου 2006 είναι αλήθεια ότι έχει επιφέρει διχασμό σε κλήρο και λαό. Πολλοί ανώτατοι εκκλησιαστικοί παράγοντες πίστευαν πως τελικά η επίσκεψη αυτή θα ματαιωνόταν μετά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει στην Ιεραρχία η επίσκεψη του προκατόχου του σημερινού Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε πως τότε η Ιεραρχία είχε αποφασίσει να ματαιωθεί η ανταπόδοση της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου και να γίνει εν ευθέτω χρόνω. Ωστόσο, είχε αφήσει ασαφή τη διευκρίνιση εάν απαιτείτο και πάλι απόφαση του ανωτάτου αυτού σώματος της Ιεραρχίας για το ταξίδι αυτό. Το στοιχείο αυτό αποτέλεσε τη βάση στον Αρχιεπίσκοπο, ώστε να μεταθέσει το όλο ζήτημα από την Ιεραρχία, στη ΔΙΣ, ένα σώμα πιο ευέλικτο και πιο εύκολα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ από τον ίδιο και να μεταβεί στη Ρώμη με την κάλυψη της. Τι σημαίνει αυτό;

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ αυτό σημαίνει πως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα επισκεφθεί το Βατικανό, ως Προκαθήμενος (ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΘΗΜΕΝΟΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι ως ένας εκ των 80 εν «ενεργεία» (;) Μητροπολιτών, όπως πολλοί μητροπολίτες θα προτιμούσαν. Θα είναι ο πρώτος μάλιστα Προκαθήμενος (ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΘΗΜΕΝΟΣ) στην ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος που τολμά (ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ) να αντιπαρατεθεί στις λαϊκές παραδόσεις, όπως λ.χ. σ' αυτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που ήταν ενάντια στον Πάπα. Βέβαια, ως άριστος γνώστης της εκκλησιαστικής ελλαδικής διπλωματίας («ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ» ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ) εργάστηκε μεθοδικά επί δύο και πλέον έτη για να καταφέρει να μεταβεί στη Ρώμη. Είναι ο μοναδικός Αρχιεπίσκοπος που έδωσε προτεραιότητες και βάρος στην ανάπτυξη των σχέσεων με το Βατικανό («ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΤΟΝ ΠΑΠΑ»), φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να προκαλέσει προβληματισμό και υποψίες στο Φανάρι για τις πραγματικές επιδιώξεις που κρύβει η πολιτική (ΤΗΣ ΚΟΛΟΒΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ) αυτή...

Συγκεκριμένα όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει το (ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΧΕΤΟ) δίαυλο επικοινωνίας που άνοιξε ο Πολωνικής καταγωγής προκάτοχος του σημερινού Πάπα, Ιωάννης Παύλος ο Β΄ αλλά καλλιέργησε περαιτέρω αυτό σε πολλούς τομείς, όπως λ.χ. είναι η κοινή εκδοτική δραστηριότητα και η τακτική ανταλλαγή επισκέψεων (ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ) ιερωμένων όλων των βαθμίδων. Φρόντιζε μάλιστα να υπεραμύνεται της πολιτικής αυτής, η οποία εκ προοιμίου γνώριζε (ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ) ότι αποτελεί και κυβερνητική βούληση. Και αυτό γιατί λέγεται πως το Βατικανό και συγκεκριμένα η τράπεζα που διαθέτει είναι επικεφαλής μιας ομάδας τραπεζών που δανειοδοτούν την Ελλάδα. Εάν πραγματικά ισχύει αυτό, που αν και πολλές φορές έχει γραφεί ουδέποτε διαψεύστηκε (ΧΑ, ΧΑ), τότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι τα «εκκλησιαστικά» ανοίγματα (ΤΟΣΟ ΦΑΡΔΟΣ ΠΙΑ!) παρασκηνιακά φέρουν και τη σφραγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Τα ανωτέρω ενισχύουν άλλωστε και οι τακτικές επισκέψεις στο Βατικανό του (ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ) τέως προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου αλλά και των υπουργών Εξωτερικών της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της πρώην του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται έχει να κάνει με τις επιδιώξεις, τα αποτελέσματα, ή καλύτερα το δούναι και λαβείν που κρύβει αυτή η επίσκεψη του μαΣκαριωτάτου. Το βέβαιο είναι πάντως πως δεν αποσκοπεί σε εκκλησιαστική (ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ) ένωση. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν θα μπορούσε να συμβεί, αφού για τις εκκλησιαστικές-δογματικές διαφορές, όπως ορθώς είπε και ο ίδιος, βρίσκεται εν εξελίξει ο «θεολογικός» διάολος.
Μία λοιπόν εκ των επιδιώξεων της επίσκεψης που διατυμπανίζει (ΣΩΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ) συχνά-πυκνά ο Αρχιεπίσκοπος είναι η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε κοινωνικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Όλοι κατανοούμε ότι μια τέτοια ανταλλαγή αποσκοπεί και αποβλέπει εις όφελος των πιστών. Ως εκ τούτου θα πρέπει (ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ) να εκλαμβάνεται θετικά. Σε θέματα μέριμνας και κοινωνικής αλληλεγγύης αδυνάτων και φτωχών υπάρχει πάντοτε η ανάλογη ευαισθησία στον (ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΠΟΝΗΡΙΑ) ελληνικό λαό. Με δεδομένο όμως ότι η ΠΑΠΙΚΗ «Εκκλησία»ΤΑΧΑ, αν και πέτυχε να αναπτύξει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την κοινωνική πρόνοια, εν τούτοις είναι ηλίου φαεινότερο ότι απέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστών της. Εμείς λοιπόν ως Ορθόδοξη Εκκλησία τι θα εφαρμόσουμε; Θα αναπτύξουμε μια ανάλογη ποιμαντική μέριμνα αποσκοπώντας να χαρακτηρισθούμε ως ο άριστος κοινωνικός (ΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ) φορέας, κινδυνεύοντας συνάμα ακόμη και να λησμονήσουμε (ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ;) ότι η Εκκλησία είναι κιβωτός σωτηρίας; Δεν θα θέλαμε στο σημείο αυτό να επεκταθούμε επί του παρόντος στη μύχια επιθυμία ορισμένων παραγόντων σε κοινές με το Βατικανό οικονομικές δραστηριότητες και «εκμετάλλευση» ευρωπαϊκών κονδυλίων με τη ... δικαιολογία των ιεραποστολικών (ΚΟΙΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑ) σκοπών. Και αυτό γιατί δεν θα θέλαμε να προτρέξουμε σε γεγονότα που προγραμματίζονται να γίνουν στο μέλλον.

Αποτελεί επιδίωξη άραγε της επίσκεψης αυτής η καλλιέργεια προσέγγισης της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Βατικανό (ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ») και τον «Πατριάρχη» της Δύσης (ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ), Πάπα; Δηλαδή αποσκοπεί στο να δοθεί το μήνυμα διάλυσης της καχυποψίας. Ίσως κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε κατά κάποιο τρόπο τη ΠΑΠΙΚΗ ΨΕΥΤΟΕκκλησία-ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, η οποία εμμένει περιέργως στο να διατηρεί τις Ουνιτικές Εκκλησίες στην Ανατολή. Έπ' ουδενί όμως θα βοηθούσε την Ορθόδοξη Εκκλησία τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο. Και δεν θα την εξυπηρετούσε γιατί κατά ομολογία του συνόλου των Ιεραρχών μας ο ελληνικός λαός στη συντριπτική πλειονότητά του (99%) παραμένει ακατήχητος σε βασικές αρχές του ευαγγελικού σωτηριώδους μηνύματος. Άρα μια τέτοιου είδους προσέγγιση εμπεριέχει κινδύνους αλλοίωσης βασικών χαρακτηριστικών στοιχείων που έχουν να κάνουν με την αλήθεια της πίστεως μας. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί θυμίζουμε ότι επισήμως το Βατικανό έχει επιτρέψει σε ρωμαιοκαθολικούς πιστούς να κοινωνούν και να μετέχουν των αχράντων μυστηρίων (βλ. «Θεία Λειτουργία» Ραβέννας!!!). Κάτι τέτοιο όμως για την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι επιτρεπτό και ρητώς απαγορεύεται από κανόνες. Άρα η επιχειρούμενη προσέγγιση εάν πραγματικά ισχύει χαρακτηρίζεται επιπόλαιη και αβάσιμη, γιατί πέραν των άλλων λόγων η προσέγγιση στην αλήθεια της Ορθόδοξης πίστης, προϋποθέτει μετάνοια. Βέβαια ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος υποστηρίζει ότι οι δογματικές διαφορές μας με το Βατικανό αποτελούν θεολογούμενα, δηλαδή συζητήσιμα θέματα. Με λίγα λόγια ο εν λόγω ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ιεράρχης θεωρεί ότι η άσπιλος σύλληψη της Θεοτόκου, το filioque, το αλάθητο του Πάπα κ. ά είναι ζητήματα που μπορεί να τα συζητήσουμε ως Ορθόδοξοι χριστιανοί!!! Εάν κάτι τέτοιο τελικά ισχύει σε γενικότερο επίπεδο τότε υφίσταται κίνδυνος αλλοίωσης και στο ορθόδοξο δόγμα...

Ως θετικό στοιχείο πάντως (ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ) δύναται να εκληφθεί η χορήγηση τεμαχίου του «ιερού λειψάνου» (ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΛΕΝΕ) του Αποστόλου Παύλου, που προβλέπεται να λάβει ο «ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ» Αρχιεπίσκοπος. Αυτό σημαίνει εκτός των άλλων ότι η Αρχιεπισκοπή θα μπορεί να καυχιέται εν ΜΑΜΜΩΝΑ ότι αποτελεί βασικό αποστολικό προσκύνημα, κάτι που θα βοηθούσε μελλοντικά πάρα πολύ (ΣΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ) στον όλο σχεδιασμό ανάπτυξης του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού...

Η Ρώμη έχει λόγους να επιχειρεί ανοίγματα στην Ορθόδοξη Ανατολή. Αντιθέτως επί του παρόντος η Ορθόδοξη Ανατολή δεν έχει κανένα πνευματικό λόγο να ευνοείται από ανάλογα ανοίγματα προς τη Δύση. Και όλα αυτά θα πρέπει να αναλογιστούν οι ανώτατοι εκκλησιαστικοί παράγοντες πως διχάζουν το χριστεπώνυμο ποίμνιο που αν και δείχνει αμέριστη εμπιστοσύνη στην Εκκλησία δεν παύει να προβληματίζεται από τις κινήσεις των θρησκευτικών «ορθοδόξων» τραγών της... Προβληματισμό επιφέρουν τέτοιες κινήσεις και στην ίδια τη ΠΑΠΙΚΗ ΨΕΥΤΟΕκκλησία, η οποία αντί να διαπιστώσει και να εκλάβει ως παράδειγμα μια σοβαρή στάση εκ μέρους της Ορθόδοξης Ανατολής κατανοεί και εκλαμβάνει τα ανοίγματα αυτά ως κινήσεις δημοσίων σχέσεων και εντυπωσιασμού. Αποτέλεσμα τούτου είναι να πληγεί σταδιακά η αποσαφηνισμένη και δεδομένη σήμερα καλή διάθεση μιας σημαντικής ομάδας ΠΑΠΙΚΩΝ προς την εντρύφηση της Πατερικής Ορθόδοξης Ανατολής. Γι' αυτό μόνο η αληθινή αγάπη και όχι οι φθηνοί εντυπωσιασμοί, οδηγεί στην καθολικότητα, η σθεναρή ορθόδοξη πίστη και όχι τα διπλωματικά παιχνίδια, προλειαίνει το έδαφος για ουσιαστικές αλλαγές, η ταπείνωση και η μετάνοια και όχι οι παρασκηνιακές οικονομικές συναλλαγές συμβάλλουν στην ορθή προσέγγιση Ανατολής και Δύσης.

http://groups.yahoo.com/group/Orthodoxia/message/11207

Προβολή, κωδικοποίηση χαρακτηριστικών, Unicode

ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ - ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ - ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004

Ξαναχτύπησε ο κ. Μητσικώστας, με μια σάτιρα «μιράκολο» (θαύμα) για μια «ρεντίκολο» (ρεζίλι για εμάς τους Ορθόδοξους)... τσίρκο(κα)λο-κατάσταση!..

Τη φορά αυτή, σαν Δημοσθένης Λιακόπουλος, δώριζε στους δέκα πρώτους που θα παράγγελναν ένα βιβλίο του, και... «δέκα πλήρη σετ, των αυθεντικών» ανύπαρκτου «μεγάλου μάρτυρα της Ορθοδοξίας», και συγκεκριμένα, «πλήρη» σετ από «το καύκαλο, τη λεκάνη, τα μηριαία οστά, και τις κνήμες του», με συνοδευτικό πιστοποιητικό εγγύησης μάλιστα από... μητροπολίτη της Εκκλησίας μας!

Μια σάτιρα που «τσακίζει κόκαλα», όχι μόνο αυτά της παπικής προελεύσεως και αμφίβολου γνησιότητας (ιερών λειψάνων τάχα), αλλά και όλων αυτών των «εκκλησιαστικών» που τα εκμεταλλεύονται...

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Βαρθολομαίος και Βενέδικτος: «Ένωση» σε... σάλια και ρόμπες!

Ο Μάρκο Τ (στο ECCLESIAnet) είπε...


Σχόλιο, στο
ECCLESIAnet:

Ο Μάρκο Τ είπε...

Κυριακή ημέρα και εορτή Πέτρου και Παύλου, ο πατριάρχης ώφειλε να λειτουργήσει στον Ορθόδοξο ναό του Αγίου Θεοδώρου της Ρώμης. Κατόπιν ας πήγαινε να ευχηθεί στον πάπα. Δεν χρειάζονταν καθόλου ανούσιες και θεατρικές λειτουργικές συμπροσευχές με μανδύες και πατερίτσες και Ευαγγέλια. Αλλά αυτά προφανώς έχουν γίνει έθος για το Φανάρι, που αναζητά την επιβίωσή του στις δημόσιες σχέσεις και την επιβεβαίωσή του ως προς τη θέση του στην Ορθόδοξη Εκκλησία στην αναγνώριση του πατριάρχη ως (περίπου) ισότιμου προς τον πάπα από Ρωμαιοκαθολικούς και ετερόδοξους γενικά.

Δυστυχώς, από τη στιγμή που, με τη συνθήκη της Λωζάννης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, μοιραία ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης κατάντησε νησίδα διαρκώς συρρικνούμενη, η μετατροπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε ένα ιδιότυπο κογκλάβιο αρχιερέων, οι περισσότεροι από τους οποίους χωρίς ποίμνιο, ήταν αναπόφευκτη. Και αναπόφευκτη ήταν πλέον η αναζήτηση στηριγμάτων σε δημόσιες σχέσεις, με το οποιοδήποτε τίμημα. Και επειδή αυτά συμβαίνουν εδώ και μισό αιώνα στο Φανάρι, έχουν γίνει πλέον καθεστώς.

Φυσικά, ένωση με τους Ρωμαιοκαθολικούς είναι ουσιαστικά αδύνατο να γίνει, επειδή και υπάρχουν σοβαρότατα εμπόδια θεολογικής και εκκλησιολογικής φύσεως, αλλά και επειδή (υποθετικά μιλάμε), ακόμα και να συμφωνήσει το Φανάρι σε κάτι τέτοιο, θα υπάρξει σοβαρότατη αντίδραση και πρώτα απ' όλα μέσα στους ίδιους τους κόλπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν εννοώ φυσικά την Κωνσταντινούπολη με τους ελάχιστους πιστούς, εννοώ το Άγιον Όρος, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, την Αυστραλία, την Αμερική. Στην τελευταία υπάρχει πλέον ισχυρός μοναχισμός που εξαρτάται μεν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά έχει αντιοικουμενιστικό προσανατολισμό. Και ο μοναχισμός αυτός της Αμερικής έχει ευρύτερη επιρροή πνευματική μεταξύ Ελλήνων και ξένων Ορθοδόξων.
Να μην ξεχνούμε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται δυναμικά η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Λατινική Αμερική, όπου οι Ορθόδοξοι κληρικοί και λαϊκοί υπάγονται στην πλειοψηφία τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά προέρχονται από τον Ρωμαιοκαθολικισμό, τον οποίο εγκατέλειψαν συνειδητά.
Επειδή έχω γνωρίσει ιερείς από Κούβα και Κολομβία, ξέρω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόκειται ποτέ να μεταβληθούν σε Ουνίτες, επειδή ακριβώς έχουν βιώσει την πνευματική ένδεια του σύγχρονου Καθολικισμού.

(Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008. 1:22 πμ)

Ο Αντίχριστος Διάβολος, και η ουρά του!..

Ποια κουσούρια απαιτούνται για να γίνει κάποιος μεγαλοπαπάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 19 Απριλίου 2005

«Θέατρο γίναμε» (όπως θα έλεγε και ο Απόστολος Παύλος), με όλους αυτούς τους σκανδαλοποιούς «πάπαρδους» (όπως θα τους έλεγε και ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης)! Με όλους αυτούς που παρελαύνουν μέσα από τη δημοσιογραφία τον τελευταίο καιρό. Και τι θέατρο! Θέατρο σκιών, με φιγούρες μαύρες στην ψυχή, πιο μαύρες και από το ράσο που φοράνε... Ούτε καν τον χαρακτηρισμό του «Καραγκιόζη» δεν αξίζουν! Όταν μάλιστα πέρα από τα ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα (πορνεία, σοδομισμός, κλεψιά κ.λπ), έχουμε και το μέγιστο σκάνδαλο της προδοσίας της Ορθόδοξης πίστης μας... ε, τότε οι «φιγούρες» αυτές, αν και αυτοαποκαλούνται «Εκκλησία», μοιάζουν πιο πολύ στον... Χατζιαβάτη και στον Βελιγκέκα. Μοιάζουν με προβατόσχημους λύκους, ή με γερμανοτσολιάδες της πίστης, μεταμφιεσμένους σε... Ποιμενουσα και Διοικούσα, λέει, Εκκλησία!..

Παράδειγμα, η φιλοπαπική και αντι-Ορθόδοξη συμπεριφορά πολλών, όπως του Οικουμενικού Πατριάρχη, του «δικού» μας κ. Χριστοδούλου, κ.λπ...

Την Κυριακή μάλιστα (17/4/2005), ακούσαμε τον «ΣΙΑΚΩΒΟ», τον πρώην «Βορείου και Νοτίου Αμερικής» Αρχιεπίσκοπο (που πέθανε και αυτός, και θάφτηκε), να λέει σε επανάληψη εκπομπής στην ΕΤ1 (του 1993), να λέει στον αρχιμανδρίτη τότε κ. Ιγνάτιο, και μητροπολίτη σήμερα στον Βόλο, ότι για να γίνουμε καλοί οικουμενιστές, πρέπει εμείς οι Ορθόδοξοι... «να απαρνηθούμε μερικές κακές έξεις, μια από τις οποίες είναι ότι εμείς έχουμε το μονοπώλιο της Ορθόδοξης ερμηνείας του Χριστιανισμού»!..

Τι να πει κανείς, ακούγοντάς τα, όλα αυτά; Ότι για να γίνει κάποιος μεγαλο-παπάς, δεν αρκούν μόνο τα «κουσούρια» του ψεύτη του κλέφτη και του ομοφυλόφιλου, αλλά χρειάζεται και αυτό του... «καλού» Προδότη;

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

«Ο Παπισμός είναι ρυθμιστής της εκλογής Αρχιεπισκόπου;»

Ο κ. Γ. Ζερβός, ο Διευθυντής και αρθογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» (στο φύλλο της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου 2007 της εφημερίδας), αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ (των εφημερίδων «Παρόν» και «Ελευθεροτυπία») σχετικό με την διαδοχολογία.

Αναφέρεται λοιπόν με τον ανωτέρω τίτλο (Ο Παπισμός είναι ρυθμιστής της εκλογής Αρχιεπισκόπου;), και καταλήγει στο συμπέρασμα:
«Το συμπέρασμα: Από τα δυο δημοσιεύματα, προκύπτει με σαφήνεια ότι οι αρχιεπισκοπικοί κύκλοι μεθοδεύουν τον «εξοστρακισμό» του Σπάρτης τον οποίον μέχρι χτες υποστήριζαν και προσχωρούν στην υποψηφιότητα του Δημητριάδος διότι αυτός μπορεί να συμπλεύσει μετά του οικουμενικού πατριαρχείου σε θέματα του οικουμενισμού (σ.σ. της Παν-Αίρεσης αυτής) και του παπισμού.».

Συμπέρασμα 2: Ποιοι «αρχιεπισκοπικοί κύκλοι»; Αφού δεν υπάρχει αρχιεπίσκοπος! Πρόκειται προφανώς για το μακρύ χέρι του Βαρθολομαίου (Τουρκίας και Βατικανού) που επιβάλει αρχιεπισκόπους στην Ελλάδα, που επιβάλει και την επιστροφή του κίναιδου Παντελεήμονα Μπεζενίτη στη μητρόπολη Αττικής.

Συμπέρασμα 3: ΠΟΙΟ "Σ Κ Α Τ Α", ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Ποια κουσούρια απαιτούνται για να γίνει κάποιος μεγαλοπαπάς?

Η «αγία» με το μαστίγιο, και η καρέκλα της που γκαστρώνει!!!



Νaples "miracle chair" draws childless couples

Συνωστισμός στη θαυματουργή καρέκλα.
Reuters

Μια συνηθισμένη παλιά καρέκλα, σκεπασμένη με μια τριμμένη κουβέρτα, σε τριάρι διαμέρισμα εργατικής συνοικίας της Νάπολης προσελκύει τελευταία χιλιάδες παπικές γυναίκες από όλο τον κόσμο, που πιστεύουν ότι μπορεί να τις βοηθήσει να τεκνοποιήσουν. Το «θαυματουργό» κάθισμα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του προσκυνήματος της «Αγίας» Μαρίας - Φραγκίσκης («των Πέντε Πληγών του Ιησού»), της οποίας τα «θαύματα» περιγράφονται με λεπτομέρειες σε πάμπολλες ιστοσελίδες.

Η δημοσιότητα που έλαβε το προσκύνημα προκαλεί τώρα συνωστισμό πιστών στο στενό της οδού Σπεραντσέλα (πίστη στα ιταλικά).

«Η Αγία σάς περιμένει» λέει στους πιστούς η αδελφή Ελίσα, η 65χρονη δραστήρια μοναχή του τάγματος του Αγίου Πέτρου της Αλκαντάρα, υπεύθυνου για τη φύλαξη του προσκυνήματος εδώ και δύο αιώνες, μόλις ολοκληρωθεί η «Θεία λειτουργία» στο διπλανό παρεκκλήσι. Οι πιστοί καθοδηγούνται αμέσως μετά σε απότομο κλιμακοστάσιο που καταλήγει στο δωμάτιο όπου μόνασε η Αγία, κατά κόσμον Μαρία Ρόζα Νικολέτα Γκάλο, μέχρι τον θάνατό της το 1791.

Πουκάμισο από ακατέργαστο τραχύ μαλλί και ένα μαστίγιο, που κρέμονται στον τοίχο, θυμίζουν στους προσκυνητές τις σκληρές αυτοεπιβεβλημένες συνθήκες ζωής της «Αγίας».

«Είστε παντρεμένη;» (μη γίνει και τσα-τσα, ε΄;) ρωτάει η αδελφή Μαρία - Τζουλιάνα τη νεαρή γυναίκα που κάθεται στη «θαυματουργή καρέκλα», προτού ακουμπήσει το στήθος και την κοιλιά (λάθος σημείο;) της γυναίκας με την «ιερή λειψανοθήκη» που περιέχει μαλλιά (δεν λέει για σαπούνι με καρφίτσες) και ένα σπόνδυλο (!!!) της «Αγίας». Την ώρα που η μοναχή προσεύχεται, οι συγκεντρωμένοι προσκυνητές σκύβουν ευλαβικά και περιμένουν τη σειρά τους.. για να «κάτσουν»!!!..


Γεννήθηκε ο Αντίχριστος ???

22 Νοε. 07
Γεννήθηκε ο Αντίχριστος στην... Ιταλία (Ραβέννα)

"ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία μοιάζει να φτάνει στο τέλος του ύστερα από χίλια χρόνια. Ο ιταλικός Τύπος διατείνεται ότι στο μυστικό κείμενο που υπέγραψαν οι εκπρόσωποί τους αναγνωρίζεται η πρωτοκαθεδρία του Βατικανού.

Συμφωνία μεταξύ ορθοδόξων και καθολικών, παρουσιάζει η εφημερίδα «Ρεπούμπλικα»

Ο Πάπας είναι «ο πρώτος των Πατριαρχών», η Ρώμη είναι «η πρώτη έδρα» και η Εκκλησία της Ρώμης «προΐσταται με αγάπη». Με αυτές τις βασικές παραδοχές, που σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ανοίγουν τον δρόμο στην επανένωση μετά το Σχίσμα του 1054, έκλεισε στη Ραβέννα η σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας και των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Το εμπιστευτικό κείμενο παρουσίασε κατ΄ αποκλειστικότητα χθες η εφημερίδα «La Repubblica» και είναι αποτέλεσμα της συνόδου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη Ραβέννα, όπου εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης."

«Ξεχειλωμένο το δημοσίευμα»

«ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ» χαρακτηρίζουν πηγές του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Ρεπούμπλικα» ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε την Πρωτοκαθεδρία του Πάπα.
Οι πηγές του Φαναρίου δήλωσαν στα «ΝΕΑ» χθες ότι στο πολυσέλιδο κοινό κείμενο μεταξύ Βατικανού και Οικουμενικού Πατριαρχείου «αναγνωρίζεται η Πρωτοκαθεδρία του Πάπα την πρώτη χιλιετία, όταν η Εκκλησία ήταν μία».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζεται και σήμερα η Πρωτοκαθεδρία». «Το δημοσίευμα είναι ξεχειλωμένο», είπε στα «ΝΕΑ» η πηγή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

(ΤΑ ΝΕΑ. Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007)


Προφητικό κείμενο της 7 Δεκ. 2006

FORUM: Ιψενικός «γάμος» διασήμων («ορθόδοξου» με παπικό)!




22 Νοε. 07

«Κωνσταντινούπολη (AsiaNews) - ο Βενέδικτος και Βαρθολομαίος, εξετάζουν τη δυνατότητα να «ανοίξουν» μαζί τον επόμενο κύκλο των «επαφών» τους για να παρουσιάσουν την κοινή επιθυμία τους να ακολουθήσουν την πορεία της πλήρους («ολοκληρωμένης») κοινωνίας «να κοινωνούν» (σαν ομοτράπεζοι και όχι μόνο) από το ίδιο ποτήριο»). Σύμφωνα με τις πηγές από το οικουμενιστκό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, η νέα αυτή «επαφή» θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, στη Ραβένα (ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει) τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.»

Το ερώτημα τώρα που προκύπτει είναι «ποιος» από τους δυο θα κάνει τον παπα και «ποιος» την πάπισσα! ..Ώστε σε μια από τις (άγονες μέχρι στιγμής αυτές) «επαφές» τους, να προκύψει τελικά το «ποθούμενό» τους, η τερατογέννηση δηλαδή του Αντίχριστου: της νέας ψευτοένωσης και υποταγής της Αλήθειας στο ψέμα, της Ορθοδοξίας στον παπισμό..

Ανεξάρτητα πάντως από τη «νύφη» και τον «γαμπρό», φαίνεται να «ελίσσεται» ο Χριστόδουλος (της γνωστής ομοφυλοφιλικής εκκλησίας της Ελλάδος, του Παντελεήμονα κ.λπ.). Τι ρόλο να παίζει άραγε αυτός; Αυτόν του βιάγκρα μήπως (τρομάρα του), προς βοήθεια του γηραιού γαμπρού; Ή μήπως το ρόλο αυτού που βαστάει «φανάρι», αλλά και του κουμπάρου που θα βαφτίσει τελικά και τον «προσδοκώμενό» τους να γεννηθεί από αυτούς, από την αισχρή τους αυτή μίξη (με την μέθοδο των τριών, του Ίψεν), Αντίχριστο;

http://img147.imageshack.us/img147/4948/assetslarget4206457813b9yp.jpg

Ένας φίλος μου, ήρθε «από τα παλιά»: Μάξιμος ο ποιητής!



ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

Για τα μεταλλαγμένα, κάθε λίγο και λιγάκι, τα εγχώρια και ξένα, ξεσηκώνουν τον κοσμάκη.
Και για τούτα δω υπάρχει ειδική υπηρεσία που αμέσως επεμβαίνει, σε κάθε μια αυθαιρεσία.

Μα για τα μεταλλαγμένα που μας φέρνουν απ' την Δύση, των παπικών ο πάπας και οι προτεστάντες, ποιος, αδέλφια, θα μιλήσει, ...αφού στην Εκκλησία, αυτή η «αγορανομία», συμβαδίζει με τους δύο με μεγάλη προθυμία;

Εννοώ τους Επισκόπους που σαν αγορανομία έπρεπε να επεμβαίνουν σε κάθε μια παρανομία.
Αλλ' αυτοί πάντα εγκρίνουν τις ενέργειες των δύο, και για τα μεταλλαγμένα, «ούτε ζέστη, ούτε κρύο» (Απ. 3,15).

Για τούτο πρέπει όλοι γοργά ν' αποτοιχισθούμε, γιατί μένοντας μαζί τους θα δηλητηριασθούμε.
Από του Βαρθολομαίου όλα τα μεταλλαγμένα, και του Χριστοδούλου ομοίως, που μας φέρνουν εσπευσμένα.

Όλους τούτους τους «μεγάλους» (τι;) ...να τους κάνουμε στην πάντα, για να σώσουμε την πίστη να γλυτώσουμε για πάντα.
Να φωνάξει ο λαός μας με στεντόρεια τη φωνή: «Έξω - ουστ - από την Εκκλησία, αυτός που βυσσοδομεί!».

Μήπως έτσι ανανήψουν κι αναλάβουν την ευθύνη για τα μεταλλαγμένα που κυκλοφορούν εκείνοι.
Να σταματήσει πια (ο λαός μας) αυτή του την αδιαφορία που δείχνει, χρόνια τώρα, στων «μεγάλων» (τι;) ...την πορεία.

Για να ζήσουμε στο μέλλον όλοι μας αγαπημένα,
μέσα στην Ορθοδοξία, χωρίς τα μεταλλαγμένα.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007

ΠΡΩΤΕΙΟΝ - ΠΑΠΑΣ - ΑΛΑΘΗΤΟΝ

Τάδε έφη ΡΑΒΕΝΝΑ: ο πάπας είναι υπεράνω άλλων επισκόπων καί πατριαρχών. Η Ρώμη είναι «η πρώτη έδρα» καί η εκκλησία τής Ρώμης «προοσταται μέ αγάπη».

Τήν ενότητα καί ισότητα τών Αποστόλων καί τής όλης Εκκλησίας, διέφθειρεν ο παπισμός, υψώσας τόν Πέτρον υπεράνω πάντων τών Αποστόλων, καί τόν πάπαν υπεράνω τών Ιεραρχών καί πατριαρχών τής Εκκλησίας. Τό Πατριαρχείον τής Ρώμης ως ορθόδοξον, προτού γίνει φράγκικο, είχεν τό Συνοδικό σύστημα τών επισκόπων του, καί ο πάπας εν συνόδω είχε μίαν ψήφον καί γνώμην. Ουδέν δικαίωμα είχε νά κανονίζει μόνος του τά ζητήματα τής Εκκλησίας. Εις τάς Οικουμενικάς Συνόδους είχεν μίαν γνώμην ισότιμον μέ τούς άλλους (4) τέσσερας Πατριάρχας. Αι παράλογοι αξιώσεις καί τά πρωτεία επενοήθησαν μετά τήν φραγκοποίησίν του όπως αναφέρει ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης εις τά συγγράμματά του. Εις θεμέλιος απόλυτος εν τή Εκκλησία, σχετικά πολλά καί ισότιμα, οι Απόστολοι καί διάδοχοι αυτών. Έτσι οι δεχόμενοι τήν παναιρετικήν συναγωγήν του πάπα ως «εκκλησία» του Χριστού, εκπίπτουν τής Ορθοδοξίας. Ψευδές τό παπικόν πρωτείον, προοόν δαιμονικής επάρσεως· διά τούτο καί περιέπεσαν οι παπικοί εις αιρέσεις απωλείας.

Ένα από τά βιβλία που περιέχουν τίς αποφάσεις τής Β' Βατικανείου συνόδου (Δογματική Διάταξη περί Εκκλησίας LUMEN GENTIUM) γράφει: «Αλλά ο Σύλλογος, ή τό Σώμα τών επισκόπων, δέν έχει εξουσία, άν δέν βρίσκεται σέ κοινωνία μέ τόν επίσκοπο Ρώμης, τόν διάδοχο τού Πέτρου καί κεφαλή του Συλλόγου, διότι παραμένει ακέραιη η εξουσία του πρωτείου πάνω σ'όλους τούς ποιμένες καί τούς πιστούς. Πραγματικά, ο επίσκοπος Ρώμης μέ τό αξίωμά του ώς αντιπροσώπου τού Χριστού καί ποιμένα όλης τής Εκκλησίας, έχει πλήρη, υπέρτατη καί παγκόσμια εξουσία μέσα στήν Εκκλησία, την οποίαν μπορεί πάντοτε ελεύθερα νά εξασκεί..... Ο επίσκοπος Ρώμης, σάν διάδοχος του Πέτρου, είναι η διαρκής καί ορατή αρχή καί τό θεμέλιο τής ενότητας, τόσο τών επισκόπων, όσο καί τού πλήθους τών πιστών» (LUMEN GENTIUM 1964 σελ. 44, 45).

Ως γνωστόν οι Ρωμαιοκαθολικοί δέν παρέμειναν στήν 7η Οικουμενική Σύνοδο, αλλά συνεκάλεσαν άλλες (13) δεκατρείς. Γι'αυτό η Β' Βατικάνειος σύνοδος θεωρείται από τούς παπικούς η 20η Οικουμενική.

«Η μοναδική Εκκλησία του Χριστού.... είναι εκείνη, τή διαποίμανση τής οποίας ο Σωτήρας μας, μετά τήν Ανάσταση Του, ανέθεσε στόν Απόστολο Πέτρο, κι' εμπιστεύθηκε σ'αυτόν καί τούς άλλους Αποστόλους τή διάδοση καί τή διακυβέρνησή της.... Αυτή η εκκλησία, πού έχει συσταθεί καί έχει οργανωθεί στήν κοινωνία μέσα στόν κόσμο, ενυπάρχει στήν Καθολική Εκκλησία, πού διοικείται από τό διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου κι' από τούς επισκόπους πού βρίσκονται σέ κοινωνία μαζί του» (Κατήχηση τής Καθολικής Εκκλησίας 1996 § 816, σελ. 271).

«Ο σύλλογος τών επισκόπων ασκεί τήν εξουσία πάνω σέ όλη τήν Εκκλησία μέ επίσημο τρόπο τήν Οικουμενική Σύνοδο». «Δέν μπορεί νά υπάρξει Οικουμενική Σύνοδος άν δέν επικυρωθεί, ή τουλάχιστον άν δέν γίνει δεκτή, από τόν διάδοχο του Πέτρου» (§ 884, σελ. 293).

«Αυτό τό αλάθητο έχει ο επίσκοπος Ρώμης, κεφαλή τού συλλόγου τών επισκόπων, χάρη στό αξίωμά του, όταν, σάν πρώτος ποιμένας καί διδάσκαλος όλων τών πιστών, που στηρίζει στήν πίστη τούς αδελφούς του, διακηρύσσει μέ οριστική πράξη μία διδασκαλία σχετική μέ τήν πίστη καί τήν ηθική...» (§ 891, σελ. 295 τής κατηχήσεως)

«Γιά τήν κανονική χειροτονία ενός επισκόπου απαιτείται σήμερα ειδική άδεια τού επισκόπου Ρώμης, λόγω τής ιδιότητας του νά είναι υπέρτατος ορατός σύνδεσμος τής κοινωνίας μεταξύ τών τοπικών Εκκλησιών μέσα στή μία Εκκλησία καί εγγύηση γιά τήν ελευθερία τους» (§ 1559, σελ. 448).

Τό δόγμα τού «αλαθήτου» αναγνωρίσθηκε καί τονίσθηκε περισσότερο από τήν Β' Βατικάνειο σύνοδο: «Αυτή η θρησκευτική υποταγή (SUBMISSION) τής θελήσεως καί τού νού πρέπει νά δεικνύεται κατά έναν ειδικό τρόπο στήν αυθεντική διδακτική εξουσία τού Ρωμαίου ποντίφηκος, ακόμη καί όταν δέν ομιλεί ex cathedra? (The documents of Vatican New York 1966, σελ. 48)

Οι ορθόδοξοι μέ βαθειά λύπη, άν μή καί μέ ιερά αγανάκτηση, διαβάζουμε τίς ανωτέρω αποφάσεις. Τίς θεωρούμε βλασφημία κατά τού Αγίου Πνεύματος. Έτσι κατανοούμε τόν αυστηρό αλλά καί φιλάνθρωπο λόγο τού μακαριστού π. Ιουστίνου Πόποβιτς:
«Εις τήν ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρείς κυρίως πτώσεις: τού Αδάμ, τού Ιούδα, τού πάπα»
(Ορθοδ. Εκκλησία καί οικουμενισμός).

Είναι ακόμη αξιοπρόσεκτο ότι ο πάπας σέ επίσημα κείμενα δέν υπογράφει ως «επίσκοπος Ρώμης», αλλά ως «επίσκοπος τής καθολικής εκκλησίας» ή απλώς μέ τό όνομά του π.χ. Ιωάννης-Παύλος Β' (προφανώς θεωρεί τόν εαυτόν του ως υπερεπίσκοπον ή ως επίσκοπον των επισκόπων).

Τό αλάθητο επεξετάθηκε σέ κάθε απόφαση τού πάπα. Δηλαδή ενώ μέ τήν Α' Βατικάνειο σύνοδο μόνο από καθέδρας καί μέ τήν χρήσι τού όρου definimus (ορίζομεν) αποφάσεις τού πάπα ήσαν αλάθητοι, η Β' Βατικάνειος σύνοδος αποφάνθηκε, ότι ο πάπας είναι αλάθητος όχι μόνον όταν αποφαίνεται επισήμως ως πάπας, αλλά οσάκις αποφαίνεται. Η οικουμενική σύνοδος γίνεται ένα συμβουλευτικό σωματείο των παπών, Τό αλάθητο στή παπική εκκλησία δέν ανήκει στήν οικουμενική σύνοδο, αλλά στόν πάπα.

(Το άρθρο, είναι του κ. Νικολάου Γ. Σαββοπούλου, ο οποίος είναι Πολιτικός Επιστήμονας, Νομικός, και Θεολόγος-Καθηγητής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου.).

Άλφα, άλφα!..



ΚΟΥΚΟΥ - ΤΖΑ!

Δελφινάριο

Τι λες, ρε!

Αυτό, με την νταντέλα, το είδα χτες το βράδυ στην πασαρέλα!



Ο ιδιαίτερος Ναός όπου λειτουργεί ο Πάπας στο Βατικανό.

ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΞΤΙΝΑ :

Ο ιδιαίτερος Ναός όπου λειτουργεί ο Πάπας στο Βατικανό.


Η απεικόνιση της ομοφυλοφιλίας σε μια εκρηκτική διάσταση τοιχογραφίας 1000 τετ. μέτρων στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα. Παρέλαση γυμνών ομοφυλόφιλων και στο κέντρο ο Θεός...ομοφυλόφιλος!!!
Η ανήκουστη βλασφημία!
Οι Φραγκολατίνοι, κρατούσαν το μυστικό για το «κουσούρι» τους εφτασφράγιστο για αιώνες.

Άβυσσος χωρίζει την Αγιογραφία της Ορθοδόξου Εκκλησίας από τη θρησκευτική ζωγραφική των Φραγκολατίνων.

Η Αγιογραφία είναι εικαστική διατύπωση θεολογικών αληθειών. Σαφώς είναι μία αρχαία παράδοση της Εκκλησίας εκ Πνεύματος Αγίου, όπως το επισημαίνουν και οι ιεροί Κανόνες «ου ζωγράφων εφεύρεσις η των εικόνων ποίησης, αλλά παράδοσης αρχαία από Θεού δοθείσα τη Εκκλησία». (Ζ΄Οικουμ. Σύνοδος, πρακτικά).

Τις εικόνες της Ορθοδοξίας χαρακτηρίζει η ιερότητα, η έκφραση της αγιότητας, η σεμνοπρεπής και λατρευτική στάση των Αγίων. Ακόμη η Αγιογραφία είναι μία υπερβατική ποιητική έκφραση, ύψιστο έργο τέχνης, ερμηνευτικό της εσωτερικής αγιότητας των θεωθέντων. Η εικόνα του ευαγγελισμού, π. χ. είναι δείγμα υπερβατικής ωραιότητας, μιας ζωής μέσα στα φωτεινά ύδατα του Αγίου Πνεύματος. Ο Χριστός που περιβάλλεται από την τριλαμπή Δόξα Του είναι η θεολογική εικαστική διατύπωση της παρουσίας της Αγίας Τριάδος εν σαρκί. Η Αγιογραφία είναι η ταυτότητα της Ορθοδοξίας, η υπερβατική της έκφραση εν Πνεύματι Αγίω.

Όταν στραφούμε στη θρησκευτική ζωγραφική των Φραγκολατίνων, που δημιουργήθηκε μετά το σχίσμα των Εκκλησιών, μεταφερόμαστε από τη μυσταγωγία της νοεράς προσευχής που προξενεί η θέα των εικόνων μας, σε άσεμνα ως επί το πλείστον έργα ζωγραφικής. Έχει κανείς την αίσθηση πως δεν βρίσκεται στο Ναό του Θεού, αλλά σε εργαστήρι ζωγραφικής, όπου ποζάρουν γυμνά μοντέλα. Όταν όμως σηκώσουμε το βλέμμα να δούμε την οροφή της Καπέλα Σιξτίνα, η μπόχα της ομοφυλοφιλίας θα μας χτυπήσει σαν χαστούκι στο πρόσωπο.

Ποιος περίμενε να δει κάτι τέτοιο μέσα στο Ναό του Αγίου Πέτρου της Ρώμης, στο παρεκκλήσι που ο Πάπας λειτουργεί και προσεύχεται;

Η τοιχογραφία αυτή που η έκτασή της είναι μεγαλύτερη από ένα στρέμμα, είναι έργο του Μιχαήλ Άγγελου.

Τα βιβλία που κυκλοφορούν με τη ζωή και το έργο του γλύπτη αυτού και ζωγράφου, από ανέκαθεν ήταν περασμένα από λογοκρισία, για να μην αποκαλυφθεί το «κουσούρι» του ζωγράφου, ο οποίος αποτύπωσε το βασανισμό της συνείδησης του στην πελώρια τοιχογραφία. Αποδεικνύεται από το θέαμα της ζωγραφισμένης οροφής, ο τονισμός του εξαγιασμού του ολόγυμνου ανθρωπίνου σώματος, ανδρών και γυναικών, καθώς λειτουργεί στη διαστροφή της ομοφυλοφιλίας.

Ο απλός θεατής, ο αμύητος, σοκάρεται απλά από την προκλητικότατη γύμνια. Πριν μπει στο «παρεκκλήσι» αυτό οι υπεύθυνοι κληρικοί, του συνέστησαν να μην φοράει κοντό παντελόνι και πουκάμισο με κοντά μανίκια. Απαιτείται σεμνότητα όταν μπαίνεις στο παρεκκλήσι του Πάπα ...;

...;Όταν μπεις, τότε σου έρχεται το χαστούκι:
Αντί για εικόνες βλέπεις ένα τεράστιο πλήθος γυμνών .. αγίων, σαν να βρίσκεσαι σε παραλία γυμνιστών. Στο κέντρο του υπερθεάματος ο Θεός, που δημιουργεί τα άστρα και τα ουράνια σώματα. Έχει άσπρα μαλλιά σαν τον παλαιό των ημερών. Είναι ζωγραφισμένος από πίσω από την πλάτη. Με το τεντωμένο χέρι του μπροστά, προστάζει και δημιουργεί τα άστρα. Από την πίσω πλευρά φοράει το χιτώνα και το ιμάτιο. Όλο το σώμα είναι καλυμμένο με τα ενδύματα, εκτός από τον ..πισινό του που προβάλλει σε ...ομοφυλοφιλική στάση.

O Biagio da Cesena, αρχιθαλαμηπόλος του Πάπα, δήλωνε δημόσια ότι είναι «πράξη μέγιστης ατιμίας να έχουν αποτυπωθεί τόσες πολλές γυμνές μορφές που χωρίς αιδώ επιδεικνύουν τα απόκρυφά τους σ' ένα τόσο σεβάσμιο μέρος. Αυτό δεν είναι έργο για παπικό παρεκκλήσι, αλλά για το λουτρό κακόφημου σπιτιού»!

Ο Μιχαήλ Άγγελος εκδικήθηκε τον Biagio προσθέτοντας το πορτρέτο του στους κολασμένους: με τη μορφή του Μίνωα να δείχνει απαθής αλλά εξαχρειωμένος, «μ' ένα τεράστιο φίδι τυλιγμένο γύρω από τα πόδια του, εν μέσω πλήθους διαβόλων» (σελ. 77.) Ποτέ βαριά αρρωστημένη ψυχή δεν έφτασε σε τέτοια ακρότατη έκφραση βλασφημίας, όσο ο ανώμαλος αυτός και ικανότατος Μιχαήλ Άγγελος. Θέλει να ομολογήσει δημόσια την αγιοποίηση της ομοφυλοφιλίας, ανεβάζοντάς την και στο θεϊκό θρόνο.

Την αποκάλυψη του εφτασφράγιστου μυστικού της Καπέλα Σιξτίνα έκανε ο Gilleς Neret. Μελέτησε τα ποιήματα του Μιχαήλ Αγγέλου, τα ποικίλα γραφτά του, τα άγνωστα σχέδια με μελάνι. Ξετρύπωσε την προσπάθεια απόκρυψης από τους συγγενείς, της διαστροφής του ζωγράφου. Την παραποίηση των γραφτών του καλλιτέχνη από εκδότες, την επιλεκτική παρουσίαση ζωγραφικών και γλυπτών παραστάσεων που δεν μαρτυρούν το βασανιστικό ..κουσούρι. Για αιώνες ο κόσμος θαύμαζε τη μεγαλοφυΐα του Μιχαήλ Αγγέλου και οι Πάπες καμάρωναν για τον πολιτισμό τους.

Τμήμα της Δευτέρας Παρουσίας.
Στο επάνω μέρος της παράστασης, ανάμεσα στους Αποστόλους και τους Αγίους δύο ζεύγη ομοφυλόφιλοι φιλιούνται ερωτικά. Είναι η δικαίωση της αρσενοκοιτίας, ο εξαγιασμός της. Ασφαλώς τα δύο ζεύγη των τραβεστί ανήκουν στην ομάδα των ερωτικών συντρόφων του Μιχαήλ Αγγέλου. «Όποιο και αν ήταν το θέμα του, ο Μιχαήλ Άγγελος δεν υπήρχε περίπτωση να μην ξαναγυρίσει στο ένα και βασικό θέμα του: τον εαυτό του και τα πάθη του».

Ο Gilleς Neret όμως αποκάλυψε όλη την αλήθεια. Το βιβλίο του έφτασε σ' εμάς από τις εκδόσεις TASCHEN / ΓΝΩΣΗ μέσα από τις προσφορές της εφημερίδος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Από το βιβλίο αυτό μεταφέρουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και προσθέτουμε τη δική μας κριτική.

Ο θάνατος και η αμαρτία στοίχειωναν τον Μιχαήλ Άγγελο. Πεισμένος για την απαξία του ζούσε μέσα στον τρόμο της αιώνιας απώλειας: «Ζω για να αμαρτάνω, για να σκοτώνω τον εαυτό μου. Δεν ζω πια τη ζωή μου σαν δική μου, αλλά σαν ζωή της αμαρτίας. Το καλό, μου δόθηκε από τον ουρανό, το κακό από τον εαυτό μου, από τη δική μου ελεύθερη βούληση, την οποία όμως έχω στερηθεί». Αυτά τα βάσανα είχαν ως πηγή τον απόλυτο έρωτα που ένιωθε για τον όμορφο και καλλιεργημένο Τομάζο ντέι Καβαλιέρι, τον οποίο είχε συναντήσει το 1532. Εγκαταστάθηκε στη Ρώμη για να είναι κοντά στον αγαπημένο του. Το άγριο πάθος του έβρισκε διέξοδο και σε μια υπερβολική υμνολογία. Έγραφε στον Τομάζο: «Το όνομά σου τρέφει την καρδιά και την ψυχή μου, γεμίζοντάς τες με τέτοια γλύκα ώστε δεν νιώθω πια τα βάσανά μου, ούτε φοβάμαι το θάνατο. Αν και τα μάτια μου είχαν το μερτικό τους από εσένα, σκέψου πόσο ευτυχισμένος θα μπορούσα να ήμουν». Το πάθος του Μιχαήλ Αγγέλου σύντομα έγινε αντικείμενο κουτσομπολιών και χυδαίων υπαινιγμών.

Με τα κείμενα, τις εικόνες (οι εικόνες είναι στο αρχείο μας) και με το σχολιασμό μας δεν έχουμε στόχο να παρουσιάσουμε ολόκληρη τη μορφή του Μιχαήλ Αγγέλου. Αυτό είναι ανέφικτο εδώ. Στόχος μας είναι να φανεί η άβυσσος που χωρίζει την Αγιογραφία της Ορθοδοξίας από τους Παπικούς.

Ο συγγραφέας παρατηρεί «Τις 9 σκηνές πλαισιώνουν 20 γυμνοί νέοι (οι λεγόμενοι ignudi), πραγματικά ζωντανά αγάλματα, πνευματικοί αδελφοί ή εραστές του καλλιτέχνη. Τα χαρακτηριστικά τους και τα σώματά τους συνδυάζουν αντρικά και γυναικεία στοιχεία». Εκτός από τους 20 αυτούς ignudi υπάρχουν άλλες 16 παιδικές μορφές σε ζωγραφιστά αγάλματα σε μικρότερη κλίμακα. Είναι παιδικής ηλικίας. Δύο ζεύγη από αυτούς κάνουν ερωτικές χειρονομίες προς τους συντρόφους τους. Σ' αυτές τις 36 μορφές τραβεστί αν προσθέσουμε και άλλα πρόσωπα της σύνθεσης, όπου την θεση των Αγίων αντικαθιστούν ερωτικοί σύντροφοι του Μιχαήλ Αγγέλου, διαπιστώνουμε πως η οροφή του «παρεκκλησίου» του ναού του Αγίου Πέτρου είναι ένας ναός Σοδόμων και Γομόρας που έχει εισβάλει μέσα σε όλες τις ιστορίες της Βίβλου και τις έχει κυριέψει.

H Αγία Οικογένεια και ο Πρόδρομος.

Δεξιά και αριστερά της Αγίας Οικογένειας ανά ένα ζεύγος ομοφυλοφίλων. Στη δεξιά πλευρά σε μεγέθυνση ένας ολόγυμνος τραβεστί κάθεται στην αγκαλιά ενός άλλου. Ένας τρίτος τραβεστί τραβάει από ζήλια προς το μέρος του τον εραστή.

Ο συγγραφέας Gilles Neri γράφει για τους τραβεστί: «Αυτοί οι ignudi, που θα τους ξανασυναντήσουμε στην οροφή της Καπέλα Σιστίνα, δεν είναι άγγελοι χωρίς τα φτερά τους. Είναι οι ερωτικοί σύντροφοι του ζωγράφου. Δεν έχουν καμία σχέση σ' αυτές τις βιβλικές σκηνές. Ασφαλώς δεν πρόκειται και για την πιο «ορθόδοξη» Αγία Οικογένεια. Η Παναγία απλώνει το χέρι της προς το φύλλο(γεννητικά όργανα) του υιού της». Στη σελ. 72 γράφει: «Ο Πάπας Κλήμης ο Ζ΄αναβίωσε ένα παλαιό σχέδιο του Μιχαήλ Αγγέλου παραγγέλλοντας του τη Δευτέρα Παρουσία. Για να εξασφαλίσει τη συνεργασία του εξέδωσε ένα διάταγμα το Σεπτέμβριο του 1535 με το οποίο ονόμαζε τον καλλιτέχνη βασικό αρχιτέκτονα, γλύπτη και ζωγράφο της Αγίας Έδρας, με ετήσια αμοιβή 1.200 σκούδα. Σε αντάλλαγμα ο Μιχαήλ Άγγελος αναλάμβανε να ολοκληρώσει τη διακόσμηση της Καπέλα Σιξτίνα».
Και οι άλλοι μεγάλοι αυτής της εποχής, ο Λεονάρδο ντα Βίντσι και ο Ραφαήλ ζωγράφισαν με παράλληλο πνεύμα με αυτό του Μ. Αγγέλου. Στα έργα τους εξαγιάζεται η ομορφιά της σάρκας. Οι εξαγιασμένες μορφές των εικόνων μας με την έκφραση του θεωμένου και
χαριτωμένου ανθρώπου, απουσιάζουν παντελώς από την φραγκολατινική θρησκευτική ζωγραφική. Ο Ραφαήλ, τις ερωμένες του έβαζε να ποζάρουν για Παναγίες και ο Ντα Βίντσι την «ιδιαιτερότητά του» την θεωρούσε «πρόκληση ενός βαθύτερου μυστηρίου» (σελ.10).

Για τον Καβαλιέρι, ο Μιχαήλ Άγγελος φιλοτέχνησε πολλά ερωτικά σκίτσα. Ανάμεσά
τους ένας βιασμός του Γανυμήδη. (σελ. 71). Ο βιασμός του Γανυμήδη. Αφιέρωμα στον μεγάλο του έρωτα, τον Τομάζο Καβαλιέρι. Εδώ ο Μιχαήλ Άγγελος μετατρέπει ένα ιστορικό γεγονός σε σύμβολο ομοφυλοφιλίας. Ο αετός είναι ο Τομάζο Καβαλιέρι και ο βιαζόμενος είναι ο Μιχαήλ Άγγελος. Στην παράσταση αυτή ο βιασμός απουσιάζει. Στην έκφραση του προσώπου του γυμνού ανθρώπου υπάρχει η απόλαυση της μακαριότητας. Η ομοφυλοφιλία ανεβάζει σαν αετός τους εραστές στα ύψη της μακαριότητας.

Γράφω το παρόν σχόλιο για την παπική θρησκευτική ζωγραφική τώρα που οι εναγκαλισμοί με τον Πάπα έχουν πληθήνει από Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους.

http://img147.imageshack.us/img147/4948/assetslarget4206457813b9yp.jpg


Θέλω να δείξω σε τι βούρκο και τι αμαρτωλό-διεστραμμένο εκκλησιαστικό περιβάλλον πάμε να ενώσουμε τα άμικτα, την Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος με το πνεύμα του κόσμου τούτου του μη αναγεννημένου. Ενός πάπα που αντί να ζώννυται το λέντιον και να υπηρετεί τους λαούς, όπως ο Κύριος, αυτός αυτοανακηρύχθηκε κοσμικός και εκκλησιαστικός αυτοκράτορας.

Οι Πάπες για τον τάφο τους κατασκεύαζαν μαυσωλεία με 60 αγάλματα υπερφυσικά.
Οι Ορθόδοξοι Άγιοι ποιμένες τρέφονταν με κρίθινο ψωμί και νερό και έχτιζαν Βασιλειάδες.

Τίποτα δεν έχουμε να ωφεληθούμε από μια ένωση με τους Φραγκολατίνους.

Η Ορθοδοξία έχει την Αποστολική διαδοχή με απαραχάρακτα τα Μυστήριά της, τα οποία είναι εργαλεία και μέσα κάθαρσης και θέωσης.

Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι εμπλουτισμένος και διαμορφωμένος από το πνεύμα της Ορθοδοξίας.
Με όλους τους λαούς τα έχουμε καλά, αλλά είμαστε τέκνα του Χριστού και της Αγίας Του Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Αυτό μας αρκεί και μας περισσεύει.

«Αγιογραφίες»: Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός!..


Κάνετε “κλικ” επάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος!

Παπική αγιογραφία: «Άφετε τα ξεβράκωτα, έλθειν προς με»!!!..

http://i169.photobucket.com/albums/u228/PANAGIOTHSM7/NTROPH.jpg?t=1239891678

Παπική (γυμνιστική), «αγιογράφηση»!!!..

«Αγγελάκια», που τα ορέγονται οι παπικοί «Άγιοι»!!!..

Να, επάνω, τρέξτε: Τρυφερά (του Πάπα των παπικών) αγγελάκια!

Παπικής έμπνευσης, το «θαύμα» με το Αγιο Φως!!!..

Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, ΓΡΑΦΕΙ:
http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=188430
Οι λατίνοι κληρικοί άρχισαν να αποκτούν δύναμη στην Αγία Γη στα χρόνια της παντοκρατορίας του Καρλομάγνου. Σύμφωνα με το ιστορικό του Αγίου Φωτός που καταγράφει το 1711 ο ιησουίτης μισιονάριος Ντε Μπερμάντ στον καθολικό Επίσκοπο της Τουλούζης, «ο εξομολογητής του Μποντουέν του Α', δεύτερου βασιλιά της Ιερουσαλήμ, το Μεγάλο Σάββατο, παραμονή του Πάσχα, ο Θεός θέλοντας να τιμήσει τον τάφο του Ιησού και να αναθερμάνει την πίστη των χριστιανών έστειλε από τον ουρανό μια φλόγα που κατέβηκε στον Αγιο Τάφο και άναψε όλα τα καντίλια που, σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά έθιμα, ήταν σβηστά από τη Μεγάλη Παρασκευή».
Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, ο Πάπας Ουρβανός ο Β' επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, το Αγιο Φως και το θαύμα στην προσπάθειά του να πείσει τους βασιλείς και τους πρίγκιπες της Ευρώπης να απελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους.
Σύμφωνα με τον Ντε Μπερμάντ, κατά τη διάρκεια της βασιλείας των σταυροφόρων «ο ζήλος των πριγκίπων της χριστιανοσύνης είχε υποχωρήσει και η ευλάβεια των καθολικών είχε εκφυλισθεί. Και ενώ οι καθολικοί παραδέχονται ότι το θαύμα δεν γίνεται πια, οι σχισματικοί (σ.σ.: οι Ορθόδοξοι) βρήκαν την ευκαιρία να το διαιωνίσουν». Ετσι «παπάδες και Πατριάρχες εκμεταλλεύονται την ευπιστία του ποιμνίου που προσμένει την άγια ουράνια φλόγα τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Εφτά - οχτώ χιλιάδες πιστοί, ερεθισμένοι από την περιέργεια, συρρέουν στην Ιερουσαλήμ για να παρακολουθήσουν το θέαμα. Αυτό το πλήθος αποτελεί σημαντική πηγή πόρων για τους σχισματικούς Ελληνες που εξασφαλίζουν την επιβίωση τους και την κανονική καταβολή των φόρων στους Τούρκους».
Το ΒΗΜΑ, 27/04/2008

(Δημοσίευση : 27 Απριλίου 2008, στο αποκλεισμένο μου ιστολόγιο, τα xairetismata)

ΣΧΟΛΙΑ

27 Απριλίου 2008
stavroula
Wste etsi eh! polu endiaferon! Kala den 3eroun na mas dida3oun kati sthn istoria...olo tuflwmenoi 8a eimaste? k pou eisai akoma gia to rolo pou epe3e h papikh ekklhsia sth diarkeia twn aiwnwn...posa "kitapia" 8a uparxoun k den to 3eroume!

27 Απριλίου 2008
FORUMEPISKEPTHS
Έτσι! Έτσι, και χε(ο)ιρότερα, Σταυρούλα!

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2008 11:45 μμ
ο Forum EPISKEPTHS έγραψε:
Γεια σου, αγαπητέ Γιάννη! :-)
Θα ήθελα να παρατηρήσω σχετικά με τον αγιασμό που λες, ότι ο ιερέας δεν επικαλείται να κατέλθει εξ' ουρανού κάποιο ειδικό ύδωρ, αγιασμένο, αλλά αγιάζει αυτό που έχει μπροστά του. Έτσι δεν είναι; «Αγίασε, το ύδωρ τούτο», λέει στην σχετική ευχή. Αν κάνω λάθος, σε παρακαλώ να με διορθώσεις.
Το ίδιο συμβαίνει και με την προσευχή του πατριάρχη στον τάφο του Χριστού: Δεν γίνεται καμιά επίκληση για να κατεβεί κάποιο φως από τον ουρανό. Σωστά;
Και στην περίπτωση του φωτός, δεν έχουμε κανένα θαύμα επομένως, αφού ο πατριάρχης ανάβει τα κεριά από το καντήλι που είναι στον τάφο του Χριστού, αλλά ούτε και με τον αγιασμό έχουμε κανένα θαύμα, διότι νερό ήταν και νερό παρέμεινε! Αμφιβάλεις;
natapoume pblogs  
(Απο το αποκλεισμένο μου ιστολόγιο, τα xairetismata)

Διάλογος με την Σταυρούλα

ο FORUMEPISKEPTHS έγραψε
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 9:16 πμ:

Εντάξει Σταυρούλα!

Συμφωνώ ότι αυτή πρέπει να είναι η πρώτη μας μέριμνα, δηλαδή η κάθαρση στην Εκκλησία μας.
Κάνοντας όμως σχολιασμό και κριτική, σχετικά με το τι γίνεται στις αιρέσεις, δεν επεμβαίνουμε στα... εσωτερικά τους, αλλά από χριστιανικό καθήκον καταδεικνύουμε, έτσι, την σαπίλα των «εκκλησιών» αυτών!
Και, δογματικά λοιπόν, και, ηθικά είναι ξεπεσμένοι οι παπικοί, και παρά ταύτα με αυτούς θέλουν να μας ενώσουν οι «δικοί» μας αιρετικοί, οι οικουμενιστές πατριάρχες!..
Επομένως Σταυρούλα, είναι ΚΑΙ δικό μας πρόβλημα! Δηλαδή είναι λογικό και θεμιτό, το να έχουμε ενδιαφέρον, να παρατηρούμε το τι γίνεται και «στο σπίτι» του «πάπα», και καλό είναι να βλέπουμε χωρίς παρωπίδες τι γίνεται (γενικά) τριγύρω μας. Έτσι δεν είναι;

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

«Πάπας» Βενέδικτος: Υποδοχή... ροκ σταρ!

Και τώρα, κυρίες και κύριοι: «The Pope»!!!..


Ελευθεροτυπία: Ομοφυλόφιλος γυναικοτός ο «πάπας» Βενέδικτος!




Πρωτοχρονιά στο Βατικανό: Ένας πάπας (μα τι πάπας;) αεράτος!

Μυστήριο τρένο, αυτός ο δεσπότης του Πειραιά, ο κ. Σεραφείμ

Ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, έδωσε συνέντευξη στην κ. Μαρία Παπουτσάκη, που δημοσιεύεται σήμερα στην Ελευθεροτυπία!

Τίτλος του θέματος: «Όχι αρχιεπίσκοπο με αυταρχική νοοτροπία».

Διαβάζω:

[«Στην Εκκλησία υπάρχουν ομαδοποιήσεις», παραδέχεται ευθέως ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ σε συνέντευξή του στην «Κ.Ε.», στην οποία αφήνει ευθείες αιχμές κατά Χριστόδουλου για αυταρχική νοοτροπία.].

«Μυστήριο τρένο», αυτός ο δεσπότης!
Ήταν κολλητός του Χριστόδουλου και γι αυτό τον έκανε δεσπότη!

1. Πότε έλεγξε τον αρχιεπίσκοπο για αυταρχισμό; Ποτέ!
Διότι δεν θα έπαιρνε το θρόνο αυτό (παρά τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό), τον θρόνο από τον οποίον τώρα (εκ του ασφαλούς, όσο σβήνει ο Χριστόδουλος), κοκορεύεται!

2. Ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, πριν γίνει δεσπότης, «έβγαζε» (υστερόβουλα) «τον σκασμό», όταν ο Χριστόδουλος έκανε τα φιλοπαπικά του «ανοίγματα» προς το Βατικανό («ανοίγματα», με τις σχετικές επικύψεις του, προς τον πάπα των παπικών), αλλά πρόσφατα ο κ. Σεραφείμ μας ξάφνιασε υποδυόμενος τον αντιπαπικό!
Τον κάλεσαν όμως μετά στη βίλα του Χριστόδουλου, και βρήκε από εκεί σαν βρεγμένη γάτα! Για να επανορθώσει δε, άρχισε να λιβανίζει σε κήρυγμα του τον οικουμενιστή (της γνωστής ΠανΑίρεσης) μητροπολίτη Βόλου!

ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ σας, ρε!!!..

Δημοσίευση : 23 Δεκεμβρίου 2007