Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Η «αγία» με το μαστίγιο, και η καρέκλα της που γκαστρώνει!!!



Νaples "miracle chair" draws childless couples

Συνωστισμός στη θαυματουργή καρέκλα.
Reuters

Μια συνηθισμένη παλιά καρέκλα, σκεπασμένη με μια τριμμένη κουβέρτα, σε τριάρι διαμέρισμα εργατικής συνοικίας της Νάπολης προσελκύει τελευταία χιλιάδες παπικές γυναίκες από όλο τον κόσμο, που πιστεύουν ότι μπορεί να τις βοηθήσει να τεκνοποιήσουν. Το «θαυματουργό» κάθισμα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του προσκυνήματος της «Αγίας» Μαρίας - Φραγκίσκης («των Πέντε Πληγών του Ιησού»), της οποίας τα «θαύματα» περιγράφονται με λεπτομέρειες σε πάμπολλες ιστοσελίδες.

Η δημοσιότητα που έλαβε το προσκύνημα προκαλεί τώρα συνωστισμό πιστών στο στενό της οδού Σπεραντσέλα (πίστη στα ιταλικά).

«Η Αγία σάς περιμένει» λέει στους πιστούς η αδελφή Ελίσα, η 65χρονη δραστήρια μοναχή του τάγματος του Αγίου Πέτρου της Αλκαντάρα, υπεύθυνου για τη φύλαξη του προσκυνήματος εδώ και δύο αιώνες, μόλις ολοκληρωθεί η «Θεία λειτουργία» στο διπλανό παρεκκλήσι. Οι πιστοί καθοδηγούνται αμέσως μετά σε απότομο κλιμακοστάσιο που καταλήγει στο δωμάτιο όπου μόνασε η Αγία, κατά κόσμον Μαρία Ρόζα Νικολέτα Γκάλο, μέχρι τον θάνατό της το 1791.

Πουκάμισο από ακατέργαστο τραχύ μαλλί και ένα μαστίγιο, που κρέμονται στον τοίχο, θυμίζουν στους προσκυνητές τις σκληρές αυτοεπιβεβλημένες συνθήκες ζωής της «Αγίας».

«Είστε παντρεμένη;» (μη γίνει και τσα-τσα, ε΄;) ρωτάει η αδελφή Μαρία - Τζουλιάνα τη νεαρή γυναίκα που κάθεται στη «θαυματουργή καρέκλα», προτού ακουμπήσει το στήθος και την κοιλιά (λάθος σημείο;) της γυναίκας με την «ιερή λειψανοθήκη» που περιέχει μαλλιά (δεν λέει για σαπούνι με καρφίτσες) και ένα σπόνδυλο (!!!) της «Αγίας». Την ώρα που η μοναχή προσεύχεται, οι συγκεντρωμένοι προσκυνητές σκύβουν ευλαβικά και περιμένουν τη σειρά τους.. για να «κάτσουν»!!!..


Δεν υπάρχουν σχόλια: