Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

ΠΑΥΛΟΣ (μητροπολίτης Κοζάνης): «Είναι αίρεση και όχι Εκκλησία ο Παπισμός. Διάβολος»

Δημοσίευση : 27 Νοεμβρίου 2007 (στο εξαφανισμένο μου μπλογκ "χαιρετίσματα")


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:
Εμείς είμαστε η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Ο Παπισμός είναι αίρεση. Δεν έχει ούτε Μυστήρια, ούτε εκκλησιολογία.
Αιώνες έχει να «επισκεφθεί» τη Ρώμη το Άγιο Πνεύμα!
Πριν από λίγους μήνες, στις 3/6/2007, έγινε στην πόλη της Κοζάνης η παρουσίαση ενός βιβλίου με τίτλο: «Εν ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν - πρόσκληση στους Πεντηκοστιανούς με ερμηνεία των πνευματικών χαρισμάτων», με συγγραφέα κάποιον αγιορείτη ιερομοναχό, ονόματι π. Αλέξιο Καρακαληνό, έναν αμερικανό που εγκατέλειψε τον Προτεσταντισμό και ασπάσθηκε την Ορθοδοξία. (Από τις εκδόσεις «Μακρυγιάννης», Ιπποκράτους 16, Κοζάνη, 2006)

Η σύναξη έγινε στον Ι. Ναό του Αγίου Νικάνορα. Την εκδήλωση έκλεισε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον Παπισμό.

Είπε μεταξύ άλλων, και τα εξής:
Εκατομμύρια είναι τα πετρώματα, το διαμάντι όμως είναι λίγο.
Ομοίως και μέσα στα μέταλλα ο χρυσός.
Στο Σύμβολο της Πίστεώς μας (διαβάζουμε): «..εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν».
Και έχουμε συνυφάνει αυτό το «Καθολικήν» με τον Παπισμό!!!.. Λένε «είναι η Καθολική εκκλησία». Είναι λάθος! Το πέρασε ο Πάπας και, δυστυχώς, μπήκε και μες στις καρδιές των ανθρώπων.
Εμείς είμαστε η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Εκείνη είναι η «των Λατίνων», η «του Πάπα». Απλώς (αυτοί) καπηλεύονται αυτό που είπα.
Διότι είναι μία «εκκλησία», αν μπορούμε να την πούμε (έτσι), αποστεωμένη από Μυστήρια, από εκκλησιολογία, κυρίως δε και πρωτίστως από το δόγμα. Αξίζει κανείς να μελετήσει τον μακαριστόν Γέροντα, τον πατέρα Ιουστίνο τον Πόποβιτς, τον μεγάλον αυτόν Δογματολόγο και θεολόγο Σέρβο. Εκεί, πολύ ωραία, παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια τον Πάπα και την αίρεσή του.
Εμείς θα μένουμε στην Πίστη μας.
Είδαμε την υστερία των καναλιών της πατρίδας μας, και δη των ιδιωτικών, για την κηδεία του Πάπα. Όλα αυτά είναι ύποπτα, είναι διάβολος μέσα!
Δεν υπάρχει Άγιο Πνεύμα στον Παπισμό.


(Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος (κατά κόσμο Παναγιώτης Παπαλεξίου) γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1942. Είναι πτυχιούχος της Νομικής και Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1971, Πρεσβύτερος το 1973 και Αρχιμανδρίτης το 1978. Υπηρέτησε στην Ι. Μ. Πεντέλης ως Σύμβουλος και Οικονόμος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ως ιεροκήρυκας στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ως ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας-Ενορίας της Αστόρια, Νέας Υόρκης. Από το 2001 υπηρέτησε ως Συνοδικός Γραμματέας σε διάφορες επιτροπές. Εξελέγη Μητροπολίτης στις 26 Απριλίου 2004.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: